Nieuws

Egeria en Parcom Capital hebben voornemen om activiteiten in tuinhout te combineren
____________________________________________________________________________________________________

Egeria en Parcom Capital hebben een overeenkomst bereikt om hun investeringen in Tuindeco Group (“Tuindeco”) en Outdoor Life Group (“OLG”) samen te voegen. De combinatie zal dienen als een platform om verder uit te breiden op de Europese markt voor tuinhout.

Tuindeco en OLG hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gerealiseerd met een overtuigende klanten propositie door een aantrekkelijk producten assortiment en betrouwbare leveringen. Daarnaast werken de bedrijven al lang en nauw samen met goede leveranciers en serviceverleners. De combinatie biedt volop kansen voor verdere organische groei en groei door acquisities.

De activiteiten van beide bedrijven sluiten natuurlijk op elkaar aan, waarbij OLG onder andere activiteiten heeft aan de productiekant en meer internationale verkooporganisaties heeft, terwijl Tuindeco meer activiteiten heeft aan de consumentenkant. Het is het voornemen van de combinatie om de bestaande klanten te blijven bedienen met de welbekende merknamen van beide ondernemingen. De combinatie zal actief zijn in de gehele waardeketen, van zagerij tot ‘direct-to-consumer’ e-commerce, met productie- en verkooplocaties door heel Europa. Egeria en Parcom hebben er vertrouwen in dat de combinatie een sterk platform biedt voor verdere internationale expansie, alsook een verbeterde propositie richting klanten, leveranciers en werknemers.

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten.

Over Egeria
Egeria, opgericht in 1997, is een onafhankelijk Nederlands investeerdersbedrijf met een focus op middelgrote ondernemingen. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de EUR 50 miljoen en EUR 350 miljoen en gelooft in het bouwen van sterke bedrijven samen met ondernemende managementteams (Samen Durven Bouwen). Egeria Private Equity funds heeft investeringen in tien bedrijven, Egeria Evergreen heeft investeringen in vijf bedrijven. Andere activiteiten binnen Egeria zijn Egeria Real Estate en Egeria Real Estate Development.

Over Parcom Capital
Parcom Capital, opgericht in 1982, is een toonaangevend mid-market private-equityfonds. Het richt zich op investeringen in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. In de afgelopen 38 jaar investeerde Parcom Capital succesvol in meer dan 80 (internationale) bedrijven. Parcom Capital haalde eerder dit jaar een nieuw fonds op van €775 miljoen voor nieuwe investeringen. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Euramax, Outdoor Life Group, 247TailorSteel, Nedac Sorbo
Mascot en TAF.

Over Tuindeco Group
Tuindeco is een producent, groothandelaar, en e-tailer in tuinhoutproducten. Tuindeco verkoopt haar producten aan klanten verspreid over Europa.

Over Outdoor Life Group
Outdoor Life Group is een producent en groothandelaar in tuinhout in Europa en actief in de hele waardeketen. De onderneming heeft productie-, assemblagelocaties en/of groothandelsactiviteiten in Nederland, Duitsland, Estland, Frankrijk, Hongarije, Noorwegen en Polen.